Plenković: “Jović je jedan od brojnih redarstvenika i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve za hrvatsku slobodu”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice akcije ‘Plitvice’ i pogibije Josipa Jovića.

“Ovo je spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su tada, prije 30 godina, temeljem naredbe predsjednika Tuđmana došli ovdje na Plitvice kako bi obranili Policijsku postaju i kako bi pokazali da hrvatske snage i hrvatski pravni poredak – funkcionira na našem teritoriju”, rekao je Plenković nakon polaganja vijenca.

“Obilježavamo 30. godina pogibije Josipa Jovića. Jednog od brojnih hrvatskih redarstvenika, policajaca i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za hrvatsku slobodu”, poručio je i podsjetio da je ministar Tomo Medved u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića, stavio kamen temeljac na Spomen dom, Memorijalni centar kako bi i tamo u tom kraju odakle je bilo puno hrvatskih branitelja iskazali poštovanje prema svima koji su dali život u Domovinskom ratu.

Plenković je istaknuo da će Vlada uvijek s dignitetom i posebnom pažnjom voditi računa o braniteljima i Domovinskom ratu.

Na Plitvicama je u srijedu bio i predsjednik Zoran Milanović.

Milanović na Plitvicama: “I što vrijeme više prolazi ta hrabrost je sve veća”

Komentiraj