Plenković: “HDZ odustao od tužbe Ustavnom sudu protiv presude za Fimi mediju”

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković izjavio je da HDZ neće podnijeti ustavnu tužbu protiv presude Vrhovnog suda za Fimi mediju, kojom je HDZ proglašen krivim za kazneno djelo korupcije.

Jandroković: “Presuda u slučaju Fimi media dokazala da je pravosuđe neovisno, a ne HDZ-ovo”

“Donijeli smo zajedničku odluku nakon što smo konzultirali naše pravne zastupnike, odvjetnike, tražili stručno mišljejne bivše predsjednice Ustavnog suda, da HDZ neće koristiti mogućnost da ide pred Ustavni sud. rocijenili smo da to nije potrebno i s te strane je ta priča za nas stavljena ad acta”, rekao je Plenković o presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media poslije zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Plenković je najavio da će se sutra održati Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za nacionalnu obranu. “Čvrsti stav Vlade i HDZ-a je da je vojska izrazito važna za nas. Očekujemo kvalitetnu raspravu”, rekao je.

Za očitovanje predsjednika Milanovića rekao je da je to “još jedno dosadno priopćenje kao i uvijek”. “Ja sam najavio u četvrtak na Vladi da ćemo imati ovaj sastanak. Htio sam da se zajednički pripremimo za njega”, rekao je Plenković.

Milanović: “Je li Plenković danas organizirao HDZ-ovo vijeće za obranu?”

“Krajnje nebitno priopćenje. Kakva politizacija? Jandroković je tamo bio u svojstvu predsjednika Sabora. Ne vidim tu nikakav problem. Hoće li Milanović imati dva, tri ili 150 sastanaka sa zapovjednicima, ja tu ništa ne mogu”, rekao je Plenković te dodao: “Meni taj sastanak članovima vojnog vrha s članovima vlade djeluje normalno. Tu su bila dva bivša ministra obrane, Božinović i Krstičević, tu je bio i Tomo Medved. Sve te nekakve izvedenice što se nekom čini, ja bih poludio dosad da se osvrćem na to”.

Komentirajući epidemiološku situaciju, Plenković je još jednom pozvao sve na cijepljenje.

Komentiraj