Plenković: “DORH se referirao na izjavu predsjednika Milanovića da je glavna državna odvjetnica ‘moj čovjek’ “

Obilazak birača i snimanje situacije na terenu postao je glavni zadatak vladajućih i oporbe. Tako je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković danas obišao  Koprivnicu, uoči sjednice Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije naglasi uspjehe poput onoga da je u ovu županiju uloženo preko 100 milijuna kuna za aktivno, a istaknuo je i potrebu nastavka gradnje brze ceste.

Prilikom obilaska novinari su ga upitali osjeća li se prozvanim od strane DORH-a

“Pratili ste što izjavljujem, bilo bi dobro izvući što je u Saboru govorio gospodin Bernardić kada se glasalo o povjerenju novoj glavnoj državnoj odvjetnici, pa ste mogli čuti kako precizno navodi što bi ona i DORH trebali raditi, kao i na njegove izjave kada je bivšeg glavnog državnog odvjetnika nazavo mojim batlerom”, rekao je Plenković.

Komentirao je izjavu predsjednika Milanovića

“Ne bih propustio spomenuti izjave predsjednika Republike koji je praktički proglasio novu glavnu državnu odvjetnicu “mojim čovjekom”. Vjerujem da se DORH referirao na takve vrste izjava.”

Odbacuje bilo kakvu vrstu pritisaka na DORH

“Nema pritiska, kada kažete da svi trebaju imati imaju jednak tretman, to znači jednak tretman, dakle, jednak tretman za procesuiranje svih kaznenih djela”, rekao je.

Pohvalio dobre rezultate politike HDZ-a

Premijer je naveo kako je za njihovog mandata povećana minimalna plaća za 754kn, prosječna plaća za 1150kn, do krize covida smanjena je nezaposlenost za otprilike sedam posto, a bilo je i oko 100 tisuća novozaposlenih.

Što se tiče programa HDZ-a, kaže kako se bazira na njihvim postignućima i jasnom planu gospodarskoga oporavka u iduće četiri godine.

Kaže kako su u krizi odabrali i zdravlje i radna mjesta. “To je ključna razlika gdje će ljudi kada budu birali za mjesec dana dobro promisliti kome će povjeriti da vodi Hrvatsku u narednim izazovnim godinama – onima koji su dokazali da imaju program i iskustva ili nekome tko nema iskustva i vraća Hrvatsku unazad i na teme koje su podredne”, kazao je.

Komentiraj