Plenković će voditi novo povjerenstvo za strategiju obrazovanja

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

U srijedu u 14 sati započela je sjednica Vlade, na čijem je početku, uobičajeno, premijer Andrej Plenković komentirao aktualne političke događaje.

“Ministar Ćorić i ja smo se vratili iz Pariza sa summita o klimatskim promjena. Razgovarali smo s mnogim ekspertima. Hrvatska je ratificirala Pariški sporazum te nastavljamo s ispunjavanjem obveza. Hrvatska nije među zemljama čija industrija ugrožava klimu”, kazao je Plenković.

Osudio je i prijetnje koje posljednjih dana dobivaju novinari, a više o tom možete pročitati ovdje.

Premijer je najavio kako će Vlada danas usvojiti Prijedlog odluke o osnivanju Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti. Plenković je poručio kako će osobno voditi Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, te se Dijani Vican zahvalio na suradnji.

“Mislim da smo se dužni zahvaliti rektorici Dijani Vican, uglednim profesorima koji su sudjelovali u radu dosadašnjeg povjerenstva, a od novih očekujemo predanost i rad na provedbi strategije”, rekao je.

“U tome će mi davati podršku ministrica Blaženka Divjak i predsjednica saborskog odbora za znanost Vesna Bedeković”, kazao je premijer.

Članovi PSP-a bit će Zvonko Kusić, Dario Vretenar, Ružica Beljo Lučić, Miloš Judaš, Neven Hrvatić, Frane Staničić, Jasminka Buljan Culej i Suzana Hitrec.

Najavljeno je i raspisivanje ponude za savjetnika Vlade u vezi s mogućem otkupu dionica INA-e od MOL-a.

“Prijedlog zaključka odnosi se prije svega na upućivanje poziva za savjetnike koji trebaju pomoći Vladi u vezi s odabirom najboljeg načina za kupnju dionica MOL-a, odnosno pronalazak strateškoga partnera. Ponuda će ići na ključne ugledne svjetske financijske institucije koje se bave ovakvom vrstom posla. Nakon temeljite analize odabrat ćemo odgovarajućeg savjetnika”, kazao je premijer, a ministar financija Zdravko Marić dodao da je rok za pristizanje ponude 15. siječanj.

Komentiraj