Plenković: “Ako se ovakav trend nastavi, vidjet ćemo što možemo učiniti od 1. veljače”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na početku sjednice Vlade, održao uvodni govor u kojem se osvrnuo na aktualne događaje – situaciju s koronavirusom i epidemiološkim mjerama.

“Situacija oko epidemije je i dalje ohrabrujuća, nastavlja se silazni trend. Hrvatska je u zadnjih 7 dana ostala ispod 1000 potvrdđenih slučajeva. Prosječno 604 dnevno, što je izrazito dobro i dovoljno, to je 6 puta manje nego prije 6 tjedana. 14-dnevna incidencija nam je pala na 258, što je duplo manje”, rekao je Plenković i dodao da smo peti po tjednom presjeku na milijun stanovnika. Ipak, naglašava da se zbog ‘opakog karaktera’ ovog virusa ta lista brzo mijenja te i dalje moramo biti vrlo oprezni.

“Ako se ovakav trend nastavi, imat ćemo konzultacije sa stožerom, epidemiolozima i ekonomskim timom vlade, da vidimo što možemo učiniti od 1. veljače. Ovo što sada vidimo u odnosu na ranije je dobro”, kazao je.

Čestitao je i novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris, kazavši da se raduju novoj suradnji.

Komentiraj