Davor Javorovic/PIXSELL

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače da se prijave za otkup

 

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju, da ih kontaktiraju putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: [email protected]

Riječ je o inicijativi, koju je pokrenula Vlada, Poljoprivredna komora i Ministarstvo poljoprivrede kako bi se poljoprivredni proizvodi malih proizvođača koji se zbog izvanrednih mjera ne mogu plasirati na tržnice, plasirali u maloprodajnu mrežu trgovačkih centara.

Poziv je upućen malim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, koji se zbog izvanrednih mjera ne mogu plasirati na tržnice, već im se ta mogućnost nudi unutar maloprodajne mreže Konzuma. Plasman će se realizirati putem distributera koji će otkupljivati njihove proizvode pod uvjetom zadovoljavanja najviših standarda kvalitete

Iskustvo u povrtlarskoj, ratarskoj, stočarskoj i sjemenskoj proizvodnji i otkupu tvrtka iz Vinkovaca je počela stjecati još 1962. godine, a danas se, prema skladišnim kapacitetima od ukupno 86 800 tona i kapacitetima za prijem robe u silose i sušenje, tvrtka ubraja među najveće u Republici Hrvatskoj. Ujedno je jedna od vodećih kompanija na području Vukovarsko-srijemske županije, obrađuje više od 5000 ha zemlje, zapošljava više od 500 radnika te ulaže u razvoj i nove tehnologije.

“PIK Vinkovci imaju iznimno dobru i korektnu suradnju s više od 500 kooperanta godišnje s područja istočne Slavonije kao i cijele Hrvatske. Putem pet otkupnih centara koji strateški pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju cijele Hrvatske, godišnje otkupe više od 20 tisuća tona voća i povrća. Ponosimo se našim doprinosom cjelovitom razvoju te očuvanju tradicijskih i prirodnih vrijednosti jer svakodnevno zadovoljavamo potrebe ljudi za kvalitetnom i lokalnom hranom na tržištu Hrvatske“ – komentirao je inicijativu PIK-a Vinkovci, Vlado Čondić Galiničić.

Otkupne stanice za kontakt:

Otkup Slavonija

Otkupni centar Lipovac, Cvjetno naselje bb, Lipovac

Otkupni centar Čeminac, Školska 5a, Čeminac

Otkup Dalmacija

Otkupni centar Polača, Industrijska zona Primat bb, Polača (kod Zadra)

Otkupni centar Kaštela, Trogirska cesta broj 5, Trogir

Otkup Zagreb

Otkupni centar Zagreb, Kelekova 47, Zagreb

Kontakt mail adresa za sve male proizvođače je: [email protected], a kontakt broj za Dalmaciju i Zagreb je: 023 662 548, dok je za Slavoniju kontakt telefon: 032 270 084.

Komentiraj