Dobitnik Nagrade Marijan Rotar, koju Upravno vijeće Javne ustanove Pula Film Festival dodjeljuje pojedincima i ustanovama za iznimne zasluge u potpori i promicanju Pulskog filmskog festivala, ove je godine Hrvatski Telekom.

Nagrada nosi ime osnivača Festivala, a uz Zlatnu arenu za najbolji film čini jednu od najvažnijih nagrada Festivala.

“Tijekom godina razvila se u gotovo svim segmentima organizacije Festivala isprepletena zajednička suradnja, stoga je teško zamisliti realizaciju Festivala bez ovako pouzdanog partnera. Uz potporu Hrvatskog Telekoma predstavljaju se svi festivalski programi koji su organizacijski, promotivno i telekomunikacijski popraćeni na vrlo visokoj razini, što Festivalu omogućuje da ide ukorak s današnjim novim svjetskim tehnologijama”, navodi se u obrazloženju odluke.

Dodaje se kako se Hrvatski Telekom tijekom svih godina suradnje stavio u službu kulture i filma u namjeri da Festival približi ljubiteljima filma širom Hrvatske koji nisu u mogućnosti posjetiti Festival, a važan segment je i promocija Festivala kroz vlastite kanale kompanije čime se doprinosi posjećenosti festivalskih programa te stavlja Pula u fokus hrvatske filmske kulture u festivalskom terminu. U ime Uprave Hrvatskog Telekoma nagradu je primio i zahvalio član Uprave HT-a za poslovne korisnike Saša Kramar.

Komentiraj