Pavletic/PIXSELL

PETROV ‘”Pokušao sam upozoriti na situaciju u Agrokoru, rekli su da hiperventiliram”

Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov danas je gostovao u Dnevniku Nove TV, te komentirao da Andrej Plenković neće uspjeti skupiti većinu u Saboru za novu Vladu.

“Rekao sam da ću vrlo rado uvrstiti na dnevni red u trenutku kada to uopće dođe kao točka i kao zahtjev. Mislim da i radi javnosti i radi svega onoga što se događalo, treba se znati tko je, što je radio i zbog čega je kriv za ovaj pad Vlade. Zato ćemo i staviti prethodno na raspravu zahtjev za opozivom ministra financija”, rekao je Petrov.

Dodao je i kako je Andrej Plenković taj koji je srušio Vladu.

Smatra kako je Most uvijek bio korektan.

“Mi smo prema našem partneru bili uvijek korektni i apsolutno sve rekli. Ja sam Andreju Plenkoviću tjedan dana prije sjednice Vlade najavio kakav je stav Mosta i očekivao da će oni to riješiti u svom dvorištu. Nakon toga u nekoliko navrata smo razgovarali, vidjeli se, čak se čuli sat vremena prije sjednice Vlade. Nažalost, naši partneri nisu tako igrali i ono što su napravili, onaj show koji su napravili na sjednici Vlade, nisu rekli Mostu. Toliko o tome koliko su njihove namjere bile iskrene”, zaključio je predsjednik Sabora.

Istaknuo je i kako je upozoravao na situaciju u Agrokoru.

“Ako znate da u Agrokoru d.d. nije rađeno od 2007., onda su od 2007., koliko se mogu sjetiti, tri ministra iz HDZ-a. I gospodin Šuker i gospođa Dalić i gospodin Marić. Kad su istrage konačno krenule u Agrokoru, isti dan kad je iz Agrokora izašla informacija da su vrlo upitna izvješća koja su oni dobili na stol, da se mora provesti revizija, taj dan predsjednik Vlade smjenjuje dva ministra kojima su resori direktno povezani s Državnim odvjetništvom. Zbog čega? Zbog kontrole moguće štete, zbog mogućeg zataškavanja i stavljanja pod tepih” zaključuje.

Komentiraj