PETROV NAPAO VLADU ZBOG MAĐARA ‘Tko danas piše hrvatsko-ugarsku nagodbu?’

HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božio Petrov u srijedu je u Saboru napao Vladu zbog Ine i pregovora s Mađarima.

“Volio bih odgovor na jedno pitanje tko danas piše hrvatsko-ugarsku nagodbu? Nije slučajnost da je premijer u Saboru rekao da se s Mađarima pregovara oko Ine. Onda su se dogodile dvije ključne situacije gdje su bitne dvije tvrtke: Ina Rafinerija Sisak i Petrokemija. Činilo se da su to dvije odvojene priče, no kad gledate čini se da se neisporukom plina Petrokemiji ucjenjuje u vezi Refinerije Sisak? Rafinerija Sisak se gasi, gasi se 60 radnih mjesta, a svi saborski zastupnici vidjeli su da Refinerija može poslovati uredno. a zamislite kako bi tek funkcionirala da se u nju ulagalo. Ako je takav dogovor Vlade i Mađara, onda bi bilo u redu da premijer to kaže a ne da jedan tjednik bude glasnogovornik Vlade”, kaza je Petrov.

Upitao je i tko zastupa Hrvatsku u tim pregovorima. “Martina Dalić koja se javno odmaknula od Ine zbog supruga koji radi u toj tvrtki? Ako su Mađaroni zavladali Hrvatskom, onda je to dugoročna politika MOL-a koja njima odgovara. Rafinerija Sisak trebala bi biti hrvatski interes. Onda se postavlja pitanje za koga radi ova Vlada”, dodao je.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju otkrio je detalje tajne diplomatske misije hrvatske vlade 25. i 26. siječnja u Budimpešti, i sastanka ministrice gospodarstva Martine Dalić i ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćrića s predstavnicima MOL-a Józsefom Molnárom i Péterom Wintermantelom.

EKSKLUZIVNO Što su Dalić i Ćorić radili na sastanku s predstavnicima MOL-a

Komentiraj