Božo Petrov je, putem svog Facebook profila, upitao premijera Andreja Plenkovića zašto “šuti o velikosrpskim tezama o ‘građanskom ratu u Hrvatskoj” osvrnuvši se na govor sprskog ministra obrane Aleksandra Vulina koji je na ustoličenju novoizabranog episkopa dalmatinskog u Šibeniku ustvrdio ‘da u građanskom ratu uvijek postoje dvije istine’.

“Ove nedjelje ponovno smo imali priliku svjedočiti verbalnim napadima velikosrpske politike u vidu izjava srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina o „građanskom ratu“ u Hrvatskoj”, započeo je svoju objavu Petrov.

“Pritom su se mogle čuti i izjave o postojanju dviju istina o ratu u Hrvatskoj, o hrvatskoj istini i srbijanskoj istini.

U ime Mosta nezavisnih lista oštro osuđujem izjave kojima se nastoje iskriviti povijesne i pravne činjenice o ratu koji se 90-ih godina vodio u Republici Hrvatskoj, a koji je bio posljedica promašene agresorske velikosrpske politike tadašnje Srbije”, napisao je Petrov.

“Imajući na umu kako ove povijesne i činjenične vratolomije izvodi ministar u Vladi Republike Srbije, treba zaključiti kako se radi o službenoj politici Republike Srbije koju najoštrije mora osuditi Vlada Republike Hrvatske”, nastavio je Petrov.

“Riječ je o očiglednom napadu na dostojanstvo Republike Hrvatske, Domovinskog rata, hrvatskih branitelja, ali i hrvatskog naroda u cjelini. Stoga se pitam zašto premijer Plenković šuti o velikosrpskim tezama o „građanskom ratu“ u Hrvatskoj?”, zaključio je svoju objavu Petrov.

Komentiraj