FaH

PETROV: ‘Kaznit ćemo zastupnike s 500 kuna po sjednici ukoliko ne dođu’

Predsjednik Mosta Božo Petrov komentirao je neka od jamstava koja traži Most te otkrio kako misli smanjiti privilegije saborskih zastupnika i kazniti one koji ne dolaze na sjednice.

‘Uspjeli smo napraviti da se više ne može ostvariti beneficija 6 plus 6 ukoliko se uđe u Sabor na doslovno jedan dan’, kazao je čelnik Mosta te dodao kako će ta beneficija biti moguća nakon godinu dana u Saboru. Petrov je rekao da će i zastupnici koji su u Saboru bili tri mjeseca, imati beneficiju 3 plus 3, piše N1.

‘Mi smo bili predlagali da se smanjuje plaća s obzirom na postotak nepojavljivanja u Saboru. Tu su nam davali argumente da su građani ti koji su zaslužni zašto je netko u Saboru, a da građani toga nekoga neće moći birati ponovno i da će to biti kazna. Najvažnija stvar koja se obavlja u Saboru je glasovanje. Onda će imati određenu financijsku štetu. Mislim da smo se dogovorili o iznosu od 500 kuna po sjednici na koju se ne dođe. Ako to ne urodi plodom, ići ćemo na radikalniji pristup, koji nama odgovara. U interesu nam je bilo da se vrednuje rad’, izjasnio se Petrov.

Komentiraj