Petar Brlek treće ‘zimsko’ ime u svlačionici Osijeka

Slavonski prvoligaš nastavlja s aktivnim prijelaznim rokom, Osijeku se danas pridružio veznjak Petar Brlek. Dvadesetšestogodišnjak u klub stiže iz Genoe s kojom je imao ugovor do konca lipnja 2022. godine, a s ‘Bijelo-Plavima’ je dogovorio suradnju na tri i pol godine.

Rođeni Varaždinac prve je nogometne korake napravio u tamošnjoj školi nogometa nekadašnjeg prvoligaša, uz kratak period proveden u Slobodi iz Tužnog. U kolovozu 2010. godine postao je član Slaven Belupa za koji već kao sedamnaestogodišnjak, pod vodstvom Roya Ferenčine, u svibnju sljedeće godine upisuje prve seniorske minute.

Sljedeće sezone upisuje pet nastupa kao rezerva, a 12/13 je odigrao već 22 utakmice. Od sezone 2013/2014 uskoro postaje jedan od stožernih igrača u rotaciji, te uglavnom kao prvotimac dobrim igrama u veljači 2016. ostvaruje 400 tisuća eura vrijedan transfer u Wislu iz Krakowa.

Prvu polusezonu u poljskoj prvoj ligi skupio je sedam nastupa, a njegov klub regularni dio sezone okončao je na 11. mjestu, te u Ligi za ostanak osigurao prvo mjesto. Sljedeću sezonu Brlek je gotovo u pravilu standardan prvotimac i upisuje 34 nastupa u svim natjecanjima uz devet postignutih pogodaka, a Wisla regularni dio sezone završava na 5. mjestu, a u Ligi za prvaka jedno mjesto niže. Svojim igrama prviukao je pažnju Ivana Jurića, koji ga je uz odštetu od 2,2 milijuna eura doveo u Genovu. Tu polusezonu ostao je Wisli, gdje se nije naigrao i evidentno je i to dijelom utjecalo na izdanja mladog veznjaka u Italiji.

Brlek se u Genovi nije nametnuo te je ukupno za matični klub upisao svega 7 nastupa u svim natjecanjima. U kolovozu 2018. posuđen je švicarskom prvoligašu Luganu gdje je uvodno bio više manje standardan prvotimac, a uskoro izgubio status i uglavnom ulazio s klupe za pričuve. Od Švicarske se oprostio upisavši 28 nastupa u svim natjecanjima, postigavši pri tom dva pogotka.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u talijanskom drugoligašu Ascoliju, gdje je također uglavnom bio prvotimac, te je u 34 nastupa u svim natjecanjima upisao dvije asistencije.

Brleku je karijera, nakon zapaženih izdanja u Poljskoj, odlaskom u Italiju definitivno doživjela pad, no tijekom perioda pod ugovorom u Genovi igrao je nogomet na pristojnoj razini te bi definitivno trebao biti kvalitetno rješenje za Osijek, vrlo vjerojatno, u rotaciji veznog reda.

Podsjetimo, Nenad Bjelica tijekom aktualnog prijelaznog roka u svoje je redove osim Brleka doveo još i Matu Miloša te Mihreta Topčagića.

Komentiraj