Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško za N1 je komentirao stanje u Agrokoru i sutrašnje ročište na kojem će se glasati o nagodbi u Agrokoru.

“Sutra očekujemo da se odazove što veći broj vjerovnika, potreban broj vjerovnika je 67 posto, što je izuzetno velik broj. Zbog toga još jednom pozivam sve vjerovnike da se odazovu, glasaju za nagodbu kako bi se mogla potvrditi u zakonskom roku do 10.07”, poručio je Peruško, dodajući kako očekuje da će nagodba sutra završiti.

“Dvoranu smo unajmili na nekoliko dana, ali očekujemo da će sutra sve biti gotovo”, rekao je dodajući da je smisao nagodbe završetak financijskog restrukturiranje kako bi kompanija imala zdrav odnos duga s kojim se može nositi u budućnosti.

“Kompanija je sa kćerinskim društvima pokazala da može poslovati pozitivno i da može servisirati dugove koji će doći nakon financijskog restrukturiranja, odnosno nagodbe. Kompanija je na tržištu, posluje pozitivno i vjerujemo da će poslovati bolje jer ćemo imati mogućnost da popravimo stvari koje se mogu popraviti”, rekao je Peruško, kazavši kako namjerava popraviti korporativno upravljanje.

“Način na koji su se donosile odluke je jedan od glavnih razloga zašto je kompanija došla tamo gdje je bila. Isto tako nije funkcionirao controling, da su se mogle odluke donositi na osnovu stvarnih podataka”, smatra.

Peruško tvrdi da u Agrokoru neće biti otkaza.

“Budući da ekonomija raste imamo potrebu za većim brojem ljudi, tražimo veliki broj ljudi i u Ledu i u Konzumu, tako da vidim mogućnost za rast, a ne za otkaze. Ako uspijemo izglasati nagodbu, nakon toga ćemo morati proći kroz period potvrde rješenja i period u kojem ćemo morati implementirati nagodbu. Rok za žalbu trajat će neka tri mjeseca, implementacija još tri, govorimo o još nekih šest mjeseci trajanja izvanredne uprave”, zaključio je Peurško.

Komentiraj