PENAVA: “Pitanje je hoće li i kada doći vrijeme za promjenu modela odvojenog školovanja”

Gradonačelnik Vukovara Ivan penava u utorak je, nakon obilaska energetski obnovljenog dječjeg vrtića u Borovu naselju, kazao kako su odvojeni modeli po kojima se djeca u Vukovaru školuju i pohađaju dječje vrtiće utemeljeni na zakonu te je pitanje hoće li i kada doći vrijeme da se učine iskoraci i takav model promijeni.

“Odvojeni modeli školovanja pa i slično iako nešto mekše stanje u dječjim vrtićima, nisu moj osobni odabir. Po mom bi mišljenju djeca trebala ići zajedno, trebalo bi im biti omogućeno učenje svog jezika, povijesti, kulture o kojoj god da je manjini riječ. No, to bi se trebalo raditi nakon odvijanja redovnih programa”, rekao je Penava dodajući kako bi se djeca trebala družiti i izvan škole.

Penava je na pitanje novinara potvrdio da ga nakon prošlotjedne burne sjednice Gradskog vijeća Vukovara, na kojoj se raspravljalo o mogućnosti proširivanja opsega osiguranih individualnih prava te proširivanju kolektivni prava pripadnicima srpske nacionalne manjine koji žive u Vukovaru, nije kontaktirao premijer Plenković kao i da nema povratne informacije o prošlotjednoj sjednici i zaključcima s nje niti s Ustavnog suda.

Komentiraj