Pejinu pripala čast suditi finale kupa

Finalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Lokomotive, koja se igra u subotu 1. kolovoza bez prisustva gledatelja od 20:30 na stadionu Šubićevac u Šibeniku, sudit će Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

37-godišnjak je u aktualnoj sezoni delegiran kao glavni arbitar na 15 susreta HT Prve lige te jednoj utakmica kupa. U njima je ukupno pokazao 58 žutih i jedan crveni karton. Lokomotivi je sudio u četiri navrata u kojim je klub s Kajzerice upisao pobjede protiv Varaždina, Slaven Belupa i Inter-Zaprešića te remi s Varaždinom. Rijeci je također bio glavni sudac u četiri ovosezonske utakmice u kojima je upisala pobjede protiv Inter-Zaprešića i Slaven Belupa, neriješeno s Varaždinom te poraz od Dinama.

Pejinu će asistirati Goran Pataki (Đakovo), Goran Perica (Šibenik) i Marko Matoc (Zaprešić), a u VAR sobi će biti Goran Gabrilo (Split) i Tomislav Petrović (Valpovo). Za delegata dvoboja određen je Stipe Doljanin iz Hrvaca dok će suce kontrolirati Božo Mamić iz Bjelovar, a ispred HNS-a za sigurnost će brinuti Vlado Dominić-

Rijeka će kao branitelj naslova u subotu pokušati doći do šestog Rabuzinova sunca, a još jednom je poražena u finalu. Lokomotiva se pak bori za svoj prvi tofej. U njihovom jedinom dosadašnjem finalu 2013. godine bolji je bio Hajduk.

Službene osobe za finale kupa:

Komentiraj