HINA/ Miljenko KLEPAC/ iš

PAZI, SNIMA SE Švicarska serija “Sport Crime”snima se na Kantridi

[quote_box_center]

  • Serija je inovacija u povezivanju kriminalističkog žanra i sporta, objavila je švicarska produkcijska kuća “Blullow

[/quote_box_center]

Na bazenskom kompleksu na Kantridi u Rijeci snima se prva epizoda nove švicarske televizijske serije “Sport Crime” u kojoj istražitelji otkrivaju neobične slučajeve vezane uz sport i sportaše.

Kantrida

Serija je inovacija u povezivanju kriminalističkog žanra i sporta, objavila je švicarska produkcijska kuća “Blullow”.

Detektivi “Seam Agency”, agencije iz Lugana u Švicarskoj, racionalna Dani i akciji skloni Dabs, koje glume Luca Tramontin i Daniela Scalia, u prvoj, “riječkoj” epizodi razotkrivaju slučaj nestanka vaterpolista.

Kako navodi Tramontin, ujedno producent serije, riječ je o svojevrsnome CSI modelu serije, ali s mnogo sporta umjesto krvi. Tramontin je bivši profesionalni ragbijaš, a radi i kao sportski komentator Eurosporta.

Rijeka odabrana zbog spoja staroga i novog

Rijeka je odabrana za snimanje prve epizode zbog spoja staroga i novog, blizine mora i planina, supredmodernoga bazenskog kompleksa te zbog predsjednika Vaterpolskog kluba Primorje EB Predraga Slobode koji je shvatio što želimo, rekao je Tramontin.

Serija bi, prema producentskoj ideji, trebala biti puna akcije, opasnosti, psihologije i humora. U prvoj sezoni bit će šest epizoda s različitim sportovima kao podlogama radnje u svakoj. Serija bi trebala obilovati lijepim manje poznatim krajolicima uz oslikavanje lokalnih običaja i sportskih tradicija. Najavljeno je snimanje i druge sezone.

Komentiraj

Source:D.V./HINA