Pavle Kalinić: “Svi griješe. Oni koji rade sigurno će pogriješiti”

Pročelnik gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama i Bandićev bliski suradnik Pavle Kalinić u utorak je nakon komemoracije za Milana Bandića u Hrvatskom narodnom kazalištu izjavio da će Bandićev nasljednik vjerojatno biti netko iz njegovog kruga.

“Ali, nije trenutak da sad pričamo o tome. Trudimo se da ovaj ispraćaj bude na nivou čovjeka koji je preko 20 godina vodio ovaj grad”, rekao je Kalinić za N1 i dodao da bi vrijeme za takve razgovore moglo biti ‘kad se prespava’ – za dan, dva.

Na pitanje bi li on mogao biti kandidat, kazao je: “Još nije prilika, sigurno, ali nisam niti član stranke.”

Na komemoraciji nisu bili predsjednik Zoran Milanović, niti premijer Andrej Plenković. “To me je prilično razočaralo, ali to više govori o njima nego o Milanu Bandiću”, kaže Pavle Kalinić.

Poručio je da je Bandić praktično ‘izgorio’ za ovaj grad. “Imate istu priču i kad se nekoga želi beatificirati, proglasiti svecem, onda imate dio njih koji je za to i dio koji je gorljivo protiv. Uvijek ista priča. Svi griješe. Oni koji rade sigurno će pogriješiti, prije ili kasnije”, poručio je.

Za epidemiološki problem obilježavanja Bandićeve smrti i njegov ispraćaj rekao je da je važno to da se drži razmak i da se nose maske. “Teško se oprostiti od nekoga s kime ste bili godinama i odjedanput – no more”, zaključio je Pavle Kalinić.

Komentiraj