PAVIĆ: “Zbog insinuacija i uvreda na osobni račun uplatio sam Ministarstvu 7071 kn”

 

Bivši ministar, od jučer saborski zastupnik HDZ-a Marko Pavić u petak se na svom Facebook profilu oglasio oko otkrića Telegrama da je Pavić nakupovao parfema i vina u vrijednosti većoj od sedam tisuća kuna koje mu je ministarstvo vratilo.

Ministar Pavić nakupovao parfema i vina za više od sedam tisuća kuna, ministarstvo mu vratilo novac

Objasnio je kako je sam kupovao poklone za kolege iz Europske unije da bi im dao ‘osobni touch’. Danas je objavio kako je on taj novac uplatio Ministarstvu jer želi izbjeći polemike.

“Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme”, napisao je Pavić na Facebooku.

Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima…

Posted by Marko Pavic on Friday, July 24, 2020

Komentiraj