PAVIĆ “Drugi mirovinski stup nije ugrožen”

Zarko Basic/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka s predstavnicima Sindikata i HUP-a kako mu je žao što su nezadovolj i prijedlogom mirovinske reforme. Podsjetimo, predstavnici sindikata sastabak s ministrom napustili su nakon 50 minuta.

“Žao mi je što su nezadovoljni prijedlogom, ali zadovoljan sam što su ga podržali poslodavci”, rekao je Pavić i poručio kako deugi stup nije ugržen te da je cilj održivost mirovinskog sustava.

“Naš prosječni umirovljenik ima 30 godina staža, a Nijemac 37,8 mjeseci, fali nam 17 milijardi kuna za mirovine godišnje i želimo dugoročnu održivost sustava, ali i povećanje i adekvatnost mirovina”, rekao je mnistar.

Pavić kaže i kako sadašnjim umirovljenicima žele veće mirovine, koje su i osigurali. “Ćelimo i da se sadašnji i budući umirovljenici mogu ukljiučiti u Naš prosječni umirovljenik ima 30 godina staža, a Nijemac 37,8 mjeseci, fali nam 17 milijardi kuna za mirovine godišnje i želimo dugoročnu održivost sustava, ali i povećanje i adekvatnost mirovina”, poručio je Pavić.

Komentiraj