“Parazit”, filmsko iznenađenje godine, postaje HBO tv serija

Južnokorejski film „Parazit“, jedno od najhvaljenijih ostvarenja 2019. godine, najvjerojatnije će postati tv serija koja će se emitirati na HBO-u. Bong Joon Ho, redatelj i scenarist filma „Parazit“ udružio se sa Adamom McKayom, redateljem filmova „Oklada stoljeća“ i „Čovjek iz sjene“. Ugovor još nije potpisan, ali kako saznaje Hollywood Reporter, HBO i Netflix ušli su u rat za prava na ovu seriju iz koje je HBO izašao kao pobjednik. Bong i McKay adaptirati će film za seriju na engleskom jeziku, a njih dvojica ujedno će biti izvršni producenti.

Radnja filma „Parazit“ bavi se siromašnom četveročlanom obitelji koja se infiltrira u život bogate obitelji i useljava se u njihovu kuću. Međutim, nevjerojatni obrati dovesti će do šokantnog završetka. U ovom trenutku nepoznato je hoće li serija biti samo engleska verzija filma ili će to biti nastavak događaja iz filma. Inače, film „Parazit“ je nakon pobjede na filmskom festivalu u Cannesu postao ogroman hit u Južnoj Koreji gdje je na kino blagajnama zaradio 23 milijuna dolara dok je u kinima diljem svijeta zaradio 130 milijuna dolara. Nedavno je osvojio Zlatni globus za najbolji strani film te se očekuje nekoliko nominacija za nagradu Oscar.

Redatelj Bong Joon Ho već je radio sa američkim producentima, bio je to slučaj s filmovima „Snowpiercer“ i „Okja“. Dapače, tv kompanija TNT otkupila je prava na tv seriju „Snowpiercer“ ali na tom projektu se radi već nekoliko godina i to bezuspješno. No, Bong Joon Ho nema veze s tom tv serijom. Što se tiče televizijskog iskustva, Adam McKay je jedan od autora HBO serije „Nasljeđe“ koja je nedavno osvojila Zlatni globus za najbolju tv seriju. Ujedno, radi na još dvije tv serije, prva bi se bavila životom Jeffreya Epsteina a druga s NBA momčadi Los Angeles Lakers u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Komentiraj