Pandemija osnažila neke od internetskih trening programa

Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Pandemija koronavirusa je snažnije postavila neke od internetskih trening programa, jer su korisnici vrlo zadovoljni ovim načinom vježbanja.

Trenerica joge, doktorica Jean Byrne, priča kako se pandemija čak stvorila nove grupe klijenata. Riječ je o osobama, koje imaju druge obaveze, imunološke bolesti, pate od kronične boli…

Silom prilika formirale su se nove grupe i načini osobnih treninga, koji vrlo dobro zamijenjuju osobni kontakt i program.

Mnogi su zadovoljnim internetskim treningom zbog motivacije i povezanosti, koja se stvorila tijekom duge karantene.

Polaznici ističu kako u obzir teba uzeti i druge prednosti kao što je izbjegavanje dugog putovanja do centara i trenera, koje su počeli preferirati.

Nekoliko istraživanja je pokazalo da oko 15 posto osoba nije sigurno hoće li se vratiti u vježbaonice, dok jedna od deset teretana u Australiji neće otvoriti svoja vrata nakon ukidanja mjera karantene.

Osobni treninzi još neko vrijeme neće izgledati kao prije. Uz nužnost održavanja razmaka, dezinfekcije i higijene, vježbanje seli u otvorene prostore. Trčanje, poligon, ljestve za motoriku nogu i varijacije sportskih igara će biti vrlo popularne ovog ljeta.

Komentiraj