U VRHU HDZ-a SMATRAJU DA SE MOST više ne ponaša kao njihov partner te da maksimalno kompliciraju njihove odnose zbog po njima nejasnih motiva. Napetosti su povećane nakon što je Nikola Grmoja izjavio da slučaj Pave Barišića za Most još nije zaključen

‘Ovo je izdaja. Ne znam kako ćemo dalje, ali ne sluti na dobro”, izjavio je izvor blizak vrhu HDZ-a na molbu Nacionala da prokomentira suzdržanost saborskih zastupnika Mosta prilikom prošlotjednog izglasavanja povjerenja Pavi Barišiću, ministru znanosti, obrazovanja i sporta. U vrhu HDZ-a smatraju da se Most više ne ponaša kao njihov partner u obnašanju vlasti te da maksimalno kompliciraju njihove odnose zbog po njima nejasnih motiva. Relaksiranju tih napetosti zasigurno nije pridonio ni nastup Nikole Grmoje, političkog tajnika Mosta u emisiji “Nedjeljom u 2”, gdje je izjavio da slučaj Pave Barišića za Most još nije zaključen te da će se aktivnije time baviti nakon što se vidi jesu li utemeljene sumnje da je Barišić autoplagirao svoju doktorsku disertaciju u Njemačkoj.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakBERNARDIĆ ‘SDP obnovio dijalog sa sindikatima’
Sljedeći članakZastupnici EP-a traže zaštitu zviždača koji štite europske financijske interese
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.