Ljubimci
Decoration icon

mačke

Ovako možete pomoći mačkama lutalicama tijekom zime

Autor:

Ilustracija Pixabay

Zima donosi hladnoću i izazove za mnoge životinje, uključujući i mačke lutalice

Ove nesretne životinje često se suočavaju s teškim uvjetima tijekom zimskih mjeseci, ali postoji mnogo načina na koje možete pomoći.

Evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako brinuti o mačkama lutalicama tijekom hladnih dana.

Hranjenje

Jedan od najvažnijih načina da pomognete mačkama lutalicama je osigurati im hranu. Hranu postavite na sigurno mjesto, daleko od prometnih cesta.

Sklonište

Mačke lutalice trebaju sklonište od hladnoće i snijega. Ako možete, postavite jednostavno sklonište ili kućicu za mačke u svom dvorištu. To može biti kutija s toplim pokrivačem ili posebna kućica za mačke koja će im pružiti zaštitu od hladnog vremena.

Voda

Osigurajte mačkama pristup svježoj vodi. Voda se može brzo smrznuti zimi pa je važno redovno provjeravati i mijenjati je kako bi mačke imale pristup hidrataciji.

Drugi načini

Ako primijetite da neka mačka lutalica izgleda bolesno ili povrijeđeno, potrudite se da pozovete lokalne zadruge za zaštitu životinja kako bi im se pružila odgovarajuća medicinska pomoć. Također, razmislite o volontiranju u lokalnoj organizaciji za zaštitu životinja ili doniranju sredstava kako biste pomogli u nabavci hrane, skloništa i medicinske skrbi za mačke lutalice, piše Avaz.ba.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.