Otkriven mogući razlog brutalnog ubojstva!? Evo što se događalo neposredno prije Brnadinog napada

Autor:

08.02.2022., Rijeka - Privodenje Romana Brnada zbog ubojstva starije zene u caffe baru Pin u centru Rijeke. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon što je ispitan u Državnom odvjetništvu i pred istražnom sutkinjom koja mu je odredila mjesec dana istražnog zatvora, osumnjičeni ubojica iz Rijeke Roman Brnada jučer je prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu prema zahtjevu njegovog odvjetnika po službenoj dužnosti Arias Šarunića koji  je potvrdio kako će Brnada tamo ostati do daljnjega.

Nakon što je brutalno i zvjerski nasrnuo na 67-godišnju Darinku Krivec iz Slavonije, šti su snimile i nadzorne kamere, postavlja se pitanje što je Brnadu nagnalo na ovaj nevjerojatan zločin u kojem je usmrtio ženu. Trojica muškaraca su ga pokušala svladati, no bezuspješno. Nesretnu je ženu oborio  na tlo iza šanka i krenuo joj divljački skakati po glavi. Krivec je umrla na licu mjesta, a obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti zgnječenje glave. Njeno lice bilo je izudarano do neprepoznatljivosti. Kasnije je otkriveno kako su se ubojica i žrtva poznavali s ulice gdje je on često pjevao.

Vriskovi i galama u Tužiteljstvu: Brnada divljao na ispitivanju, pokušao skočiti kroz prozor

U dosadašnjem tijeku istrage nije pronađena nikakva bliska povezanost između Brnade i Krivec. Kako je dosad utvrđeno, poznavali su se površno. Brnada i Krivec u subotu, nešto nakon 14 sati, sjedili su u unutrašnjosti kafića Pin u strogom centru Rijeke. Činilo se da je sve u najboljem redu do trenutka kada su popili kavu i kada je trebalo platiti račun. Kako su tijekom istrage ispričali svjedoci, koji su nakon svega, posve očekivano, bili vrlo uznemireni, Brnada je počeo pipati po džepovima i nije mogao naći novčanik. Tada se njegovo ponašanje drastično mijenja, piše Index.

Nakon što nije mogao pronaći novčanik počeo je verbalno napadati Krivec optužujući je da mu je ukrala novac. Ubrzo nakon toga 36-godišnji Roman Brnada je divljački nasrnuo na 67-godišnju Darinku Krivec te ju na koncu i ubio.

Novčanik je nakon brutalnog ubojstva pronađen na podu kafića. Nije jasno kako je ondje završio te je li do trenutka kada se našao na tlu bio kod Brnade.

Tko je žrtva?

Darinka Krivec, inače iz Slavonije, bila je navodno podstanarka u Rijeci te se hranila u pučkoj kuhinji. Bianca Kolompar, supruga Romana Brnade, ranije je otkrila da su oni stigli u Rijeku prije dva tjedna. Živjeli su u tom gradu 2018. godinu dana, no Kolompar je rekla kako misli da je njezin suprug žrtvu upoznao u posljednja dva tjedna. Dodala je kako se žalio jer ga ljudi na ulici traže novac. Novac, odnosno njegov strah da ga netko potkrada, navela je i kao jedan od razloga koji su ga mogli nagnati da počini stravično ubojstvo.

Progovorio o ubojstvu

Brnadu su u ponedjeljak ispitali Državno odvjetništvo i sudac istrage. U Županijskom državnom odvjetništvu je divljao, a navodno i pokušao skočiti kroz prozor. Kad su ga interventni policajci izvodili iz zgrade, opirao se i četiri policajca morala su ga ugurati u kombi. Poslije podne na sudu bio je znatno pribraniji. Doveli su ga u lancima, no kako je rekao šef Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin, tada je bio miran, suzdržan i kooperativan. Na ispitivanju je u fragmentima progovorio o ubojstvu, no nije govorio o svom motivu.

Sutkinja istrage odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Prijeti mu 40 godina zatvora.

Brnadina supruga u šoku: “Jako je miran i religiozan. Prestao je uzimati terapiju da ne plaća zdravstveno”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.