Vriskovi i galama u Tužiteljstvu: Brnada divljao na ispitivanju, pokušao skočiti kroz prozor

Autor:

08.02.2022., Rijeka - Privodenje Romana Brnada zbog ubojstva starije zene u caffe baru Pin u centru Rijeke. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Prvo ispitivanje Romana Brnade, osumnjičenog za ubojstvo žene u Rijeci, u utorak je trajalo četrdesetak minuta. Novi list javlja da je na ispitivanju  bilo incidenata.

Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili. Novi list je iz neslužbenih izvora doznao da su trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva uspijevala svladavati Brnadu, te da se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor.

Osumnjičeni za brutalno ubojstvo u centru Rijeke nije se branio šutnjom i svašta je govorio – između ostalog je iznosio i neke detalje stravičnog ubojstva, kao i neke druge nepovezane stvari.

Osumnjičenika su iz zgrade Županijskog državnog odvjetništva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati trojica kršnih interventnih policajaca. Iako je na ispitivanje stigao mirno, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, trojica policajaca jedva su ga obuzdavala. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi i odvesti.

Nel Pavletic/PIXSELL

Novi list je razgovarao s Brnadinim odvjetnikom postavljenim po službenoj dužnosti, riječkim odvjetnikom Arisom Šarunićem. On je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade suda.

“Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao branitelj, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na Županijsko državno odvjetništvo”, rekao je.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.