Dino Stanin/PIXSELL

STRAVA U PAGU Bacio svoje četvero djece s prvog kata kuće

Policija je jutros u 06:47 sati dobila dojavu kako je muška osoba u Pagu sa prvog kata obiteljske kuće bacila svoje četvero malodobne djece, objavila je policija čiji su službenici odmah izašli na mjesto događaja.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći Paga i Novalje djeci su pružili prvu pomoć te ih prebacili u zadarsku Opću bolnicu na daljnu obradu. Prema prvim saznanjima policije, po njihovom dolasku na mjesto događaja djeca su bila pri svijesti.

Policijski službenici su  54-godišnjeg muškarca odveli u službene prostorije policije.

Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu 28.02.2019., Pag – Muskarac je u gradu Pagu u Ulici Josipa bana Jelačića s prvog kata kuce bacio svoje cetvero malodobne djece. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Dvoje djece je teže ozlijeđeno, za drugo dvoje djece još nema informacija o tome u kakvom su stanju. “Djeca su trenutno u obradi, na pregledima, nakon pretraga ćemo objaviti u kakvom su stanju”, kazao je za N1 Željko Čulina, ravnatelj bolnice u Zadru.

Radio Zadar objavio je kako se radi o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, te kako ih je otac bacio s visine od oko šest metara. Neslužbeno doznaju da je riječ o inače problematičnoj obitelji koja se doselila u Pag.

U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka, doznaje Index.

“Pobjegao je u auto čim ih je bacio. Čim je to napravio sjeo je u auto i otišao u policiju. Djecu smo nosili, ja i susjed. U kriminalnom su stanju bili”, kazao je susjed nakon ove tragedije.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju.

Plenković: “Svi smo zgroženi ovim monstruoznim činom”

“Ministri Božinović, Kujundžić i ministrica Murganić u kontaku smo s institucijama u Zadru. Svi smo zgroženi ovim monstruoznim činom, izvid je u tijeku od strane policije, liječnička skrb se djeci pruža u Zadru. Dok čekamo nove informacije… doslovno smo potreseni ovim činom na Pagu”, kazao je premijer.

PLENKOVIĆ O TRAGEDIJI S PAGA “Svi smo zgroženi ovim monstruoznim činom”

Murganić: “Zgranuti smo, šaljemo inspekcijski nadzor”

“Zgranuti smo, užasno mi je žao djece, ne mogu vjerovati da se to može dogoditi djeci. Oni su na Pag došli s područja virovitičkog Centra za socijalnu skrb, prema prvom kontaktu nije bilo naznaka o agresivnosti od strane oca. Pozabavit ćemo se ovim strašnim slučajem, dat ćemo informacije koliko smijemo i koliko možemo. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor”, kazala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

MURGANIĆ “Zgranuti smo, odmah šaljemo inspekcijski nadzor u Pag”

VLASNIK KUĆE “Troje je ležalo krvavo na tlu, četvrto je bacao”

Vlasnik kuće, s čijeg je balkona u četvrtak ujutro 54-godišnji muškarac bacio svoje četvrto djece, rekao je za Večernji list kako je čuo da djeca plaču te da je, kada je sišao pred kuću, sve bilo puno krvi.

Troje djece, priča, već je ležalo na betonu u krvi, a četvrto je otac bacao s balkona. “Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: “Ku**** sine”. Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pol godine, odnio ga kod sebe i pokrio ga dekom”, rekao je 85-godišnji vlasnik kuće.

Dodao je kako s tom obitelji, koja je kod njega živjela u podstanarstvu, nije bilo problema i da su bili dobri podstanari. Naveo je i kako nikada prije nije čuo da je otac tukao djecu.

VLASNIK KUĆE “Troje je ležalo krvavo na tlu, četvrto je bacao”

Komentiraj