HINA/ Daniel KASAP/

‘Ostavka Dalić nije kraj’

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u srijedu je za 24sata komentirao ostavku Martine Dalić i aferu Hotmail. Kosor kaže da je na početku rekao da je to neprihvatljiva korespondencija nekoga tko predstavlja Vladu, te se za to mora snositi politička odgovornost. Smatra kako martina Dalić nije ima drugog izbora nego dati ostavku.

“U idućih 60 dana do nagodbe događat će se puno stvari, postoje i oni koji žele uništiti proces nagodbe. Dio firmi može ići na to da se sudskim procesima uspori nagodba i da neki nositelji obveznica zaključe da ne žele biti u blokadi svojih obveznica i da je stečaj bolje rješenje”, rekao je Kosor.

“Procjenjuje se da će preko 500 milijuna kuna biti potrošeno na konzultantske usluge do kraja procesa, a od toga je oo 10 posto otišlo ovim spornim tvrtkama o kojima se priča. Treba utvrditi je li u tom sukobu interesa bilo kaznenog djela, a po mom iskustvu, gdje ima sukoba interesa, često ima i kaznenog djela. Ako do nagodbe ne dođe, onda će doći do stečaja. Ne vjerujem da u stečaju može biti pravih dobitnika”, dodao je.

Istče i kako ne vjeruje da je Plenković sve znao. “Ako postoji kaznena odgovornost, to će rješavati DORH i MUP, a politička odgovornost je već riješena ostavkom Martine Dalić”, kaže.

Komentiraj