Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 41-godišnje američke državljanke Vanesse Raney, tereteći je da je 15. svibnja pokušala nožem ubiti policajca nakon što je u neubrojivom stanju i bez osobnih dokumenata zatečena u baranjskom mjestu Bilju.

Policajci su Raney smjestili u automobil na tražnje sjedište kako bi utvrdili njezin identitet, no ona je prema sumnjama tužiteljstva prilikom vožnje u nakani usmrćivanja izbola nožem 45-godišnjeg policajca koji je sjedio na suvozačevom sjedištu. Terete je da je policajca više puta ubola i porezala nožem po glavi, vratu i desnoj šaci.

Tužiteljstvo navodi da optužena nije ostvarila svoju namjeru jer je napadnutog policajca uspio obraniti drugi policajac koji je istrgnuo osumnjičenici nož iz ruku.

Protiv osumnjičene određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela uslijed težih duševnih smetnji, dok je temeljem odluke upravitelja zatvora smještena u bolnicu.

Raney je po pisanju medija 2015. upisala jezične vježbe na zagrebačkim Filozofskom fakultetu. Protiv nje su navodno bile podnesene prijave zbog “teroriziranja” nekolicine studenata i profesora na Filozofskom fakultetu  zbog čega joj je dekan zabranio ulaz na fakultet. U Hrvatskoj je navodno boravila ilegalno, a mediji su isticali i da ju je SOA proglasila opasnom za javni poredak.

Komentiraj

FOTO:facebook
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.