Osijek konkurenciju u napadu osvježio napadačem iz Hrvatskog dragovoljca

Vinko Petković službeno je novi igrač Osijeka. Slavonski prvoligaš potvrdio je da je s donedavnim napadačem Hrvatskog dragovoljca, posljednjeplasiranog kluba aktualne sezone HT Prve lige, dogovorio suradnju “do 2025. godine”.

Dvadesetšestogodišnji krilni napadač prve je nogometne korake napravio u rodnom Šibeniku koji je napustio 2012. godine kada se pridružio mlađim uzrastima RNK Splita.

Od 2014. godine Petković je nizao niželigaške klubove te je nastupao za Zagoru iz Unešića, Hrvatski dragovoljac, Orkan iz Dugog Rata, Zmaj iz Makarske, GOŠK Dubrovnik, NK Zadar, Primorac iz Biograda na Moru, a nakon druge epizode u Hrvatskom dragovoljcu, u drugom dijelu 2019. godine, ostvario je i prijelaz u tada prvoligaša Varaždin s kojim upisuje i prve prvoligaške minute. Nakon što je Varaždin izgubio status prvoligaša novi napadač Osijeka potpisao je za novog prvoligaša i danas uvjerljivo posljednjeplasirani klub HT Prve lige Hrvatski dragovoljac, za koji je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 19 utakmica i pri tom postigao trinaest pogodaka. Ukupno je Petković do sada u Prvoj HNL upisao 54 nastupa uz učinak od šest postignutih pogodaka i pet asistencija.

Službeni Osijek pri potvrdi zaključenja posla s novim igračem kratko je naveo da će isti biti “zanimljiv dodatak ofenzivnom dijelu momčadi Osijeka u čijim će se radovima pokušati izboriti za minutažu u jakoj konkurenciji koja ga je dočekala”, te da “struka Bijelo-plavih vidi u njemu potencijal koji klubu može pomoći u ostvarenju klupskih ciljeva i nema dvojbe da će Vinko biti spreman pružiti svoj doprinos”.

Od posljednjem sučevog zvižduka pred zimsku stanku Osijek su do sada napustili Petar Bočkaj (Dinamo) i Marin Pilj (Olimpija Ljubljana), dok su kadar dolascima osvježili Kristian Fućak i Mihajlo Baić, te sada Vinko Petković.

Kristian Fućak i Mihajlo Baić pojačali napad Osijeka

Komentiraj