Originalni “Vuk s Wall Streeta” tuži producente filma za 300 milijuna dolara

Jordan Belfort, poznat i kao originalni “Vuk s Wall Streeta”, tuži producente istoimenog filma koji je režirao Martin Scorsese. Belfort je podigao tužbu vrijednu 300 milijuna dolara protiv kompanije Red Granite Pictures u Los Angelesu, piše Hollywood Reporter. U tom tekstu navodi se kako je tužba podignuta zato što je Riza Aziz, direktor kompanije Red Granite, optužen u Maleziji za pronevjeru više od 200 milijuna dolara iz državnog fonda za razvoj zvanog 1MDB. Belfort tvrdi kako je taj skandal naštetio njegovoj priči kao i mogućnosti da se snimi nastavak filma.

Belfortov odvjetnik rekao je za Hollywood reporter kako čelnici kompanije Red Granite nisu otkrili Belfortu  da za snimanje filma koriste sredstva koja su povezana s reketiranjem i ostalim kriminalnim aktivnostima. „Da je Belfort znao  te činjenice, nikada se ne bi složio s potpisivanjem ugovora“, kaže odvjetnik koji je dodao da će ovom tužbom njegov klijent pokušati raskinuti ugovor s kompanijom Red Granite. On drži kako je kompanija Red Granite nanijela štetu Belfortovoj knjizi odnosno pravu na snimanje filma prema knjizi, a samim time je nanijela štetu i samom Belfortu. Ujedno, on smatra da zbog ovog skandala kompanija Red Granite nije bila u mogućnosti maksimalno iskoristiti prava na knjigu koju su otkupili od Belforta.

Odvjetnik kompanije Red Granite odgovorio je na ove tvrdnje te je rekao kako Belfortova tužba nije ništa drugo do očajnički i ironičan način da se izvuče iz ugovora koji ga je, po prvi puta u njegovom životu, na zakonit način napravio bogatim.

Komentiraj