Olujni vjetar rušio stabla i dizao krovove. DHMZ: “Jačat će, olujnih i orkanskih udara bit će u cijeloj Hrvatskoj”

Olujni vjetar koji puše diljem Hrvatske izazvao je velike probleme. DHMZ je zbog olujnog vjetra oglasio crveni alarm za cijelu obalu osim Istre, za koju je upaljen narančasti alarm. Za cijelu sjevernu Hrvatsku upaljen je narančasti alarm, a žuti za ostatak zemlje.

Državni hidrometeorološki zavod na Twitteru je objavio da će vjetar još jačati.

“Olujan sjeverozapadni vjetar zapuhao je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Zagrebu je uzrokovao fenski učinak – nagli porast temperature i smanjenje vlažnosti zraka. Vjetar će jačati, pa će olujnih i orkanskih udara biti u cijeloj Hrvatskoj”, napisali su iz DHMZ-a.

 

Zbog olujnog vjetra koji puše od jutra, osječki su vatrogasci u subotu prijepodne intervenirali 15-ak puta, nastale štete otklanjaju djelatnici komunalne tvrtke Unikom, a zbog nevremena otkazan je sajam antikviteta.

Jutros od 9:50 zbog vremenskih neprilika zatvorena je u oba smjera Sljemenska cesta za kretanje osobnih vozila. Promet se odvija autobusima javnog gradskog prijevoza, objavila je zagrebačka policija. Na zagrebačkoj Remizi vjetar je srušio stablo na parkirani automobil.

Zbog olujnog vjetra koji je jutros zahvatio osječko područje, osječki Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o padu stabala te telefonskih i električnih stupova na prometnice.

U Osijeku je olujni vjetar porušio štandove na sajmu antikviteta, dežurne službe su na terenu, a za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama, kažu u Centru. Iz osječke Gradske uprave izvijestili su kako djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Unikom čiste ulice, a trenutno je na tome angažirano 35 osoba.

Velike štete nastale su i u Virovitičko-podravskoj županiji. Na Facebooku su objavljene fotografije šteta.

“Ne izlazite van ako ne morate. Olujni vjetar ruši drveće i diže krovove. Do 14.00 sati će pojačavati. U OŠ Suhopolje vjetar je digao krov s garaže i bacio na školu. Područje je obišao i župan Igor Andrović”, stoji u objavi.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]