Olujni vjetar otežava promet, snijeg pada u Lici i Slavoniji

Snijeg mjestimice pada u Lici i Slavoniji. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog vjetra zabrana je prometa: na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motociklei za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste). Obilazak je: Žažina-Petrovac-Mala Gorica.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog loših vremenskih prilika danas 29.12.2019 uveden je raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:00 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Trajektna linija 435 Zadar (Gaženica)-Iž (Bršanj)-Rava-Mala Rava plovi sa polaskom iz Zadra (Gaženice) u 15:30 sati, povratno putovanje iz Male Rave je u 18:15, a iz Rave u 18:35 sati.

Osobna vozila na ulaz u zemlju čekaju oko pola sata na GP Županja i Maljevac.

Komentiraj