OHIO Najmanje 35 osoba ozlijeđeno u tornadu

Tornado je rano u utorak poharao zgrade oko grada Daytona u američkoj saveznoj državi Ohio, pri čemu je ozlijeđeno najmanje 35 ljudi, navode dužnosnici i mediji.

Najmanje dva druga tornada spojila su se u blizini grada, uključujući i jedan u blizini zrakoplovne baze Wright-Patterson istočno od grada, pišu lokalni mediji.

Najmanje 35 ljudi u i oko Daytona hospitalizirano je, od kojih je većina s lakšim ozljedama, rekla je glasnogovornica organizacije Kettering Health Network, Elizabeth Long.

“Osobe su pristigle s ozljedama u rasponu od posjekotina do udaraca i modrica zadobivenih u svojim kućama zbog jačine oluje”, rekla je Long.

Nema informacija o smrtnim slučajevima.

“Imali smo sjajan sustav upozorenja na tom području”, dodala je Long.

U posljednjoj oluji koju prate tornada i poplave poginulo je najmanje šest osoba u Oklahomi prošlog tjedna, uključujući dvije osobe u El Renu u subotu.

Više od 60.000 domova i poduzeća u Ohiju ostalo je bez struje u ponedjeljak ujutro, navodi se u službi za praćenje PowerOutage.US, a dužnosnici su savjetovali građanima da prokuhavaju vodu nakon što su pumpe prestale s radom.

Komentiraj