Oglasili se USKOK i MUP: U Osijeku uhićene četiri osobe, evo za što ih se sumnjiči

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i Ministarstvo unutarnjih poslova oglasili su se u srijedu oko uhićenja u Osijeku. Podsjetimo, mediji od jutra pišu o uhićenju osječkih sudaca koje je odbjegli šef Dinama Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog kluba, optužio za korupciju i primanje mita.

U Osijeku uhićeni suci koje je Mamić optužio za kriminal, priveden i Drago Tadić

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo”, navodi se u priopćenju USKOK-a.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova izvijestili su:

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj