Odvjetnici Sanadera i HDZ-a najavili žalbe na presudu

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader proglašen je u petak krivim i nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki u aferi Fimi media. U ponovljenom suđenju krivima su proglašeni i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, dok je HDZ sud proglasio “odgovornim”.

Odvjetnik HDZ-a kazao je nakon izricanja presude da je HDZ proglašen krivim za radnje fizičkih osoba, Sanadera i Pavoševića. “To je objektivna odgovornost. Kažnjena je s 3,5 milijuna kuna, i oduzima im se imovinska korist od 14,6 milijuna. Držim da ovo vijeće nije otklonilo naloge Vrhovnog suda glede utvrđivanja činjenica. Odbilo je dokazne prijedloge HDZ-a, držim da ćemo u žalbi uspjeti. Vrh stranke i članstvo nema nikakve veze s kriminalnim radnjama fizičkih osoba”, rekao je odvjetnik HDZ-a Vladimir Terešak.

Najavio je da će uložiti žalbu na presudu te dodao da smatra da će uspjeti sa žalbom. “Vrh stranke i članstvo nema nikakve veze s kriminalnim radnjama fizičkih osoba”, zaključio je.

HDZ proziva Županijski sud zbog presude, a tvrde da daju punu podršku neovisnom i samostalnom pravosuđu

Odvjetnica bivšeg premijera Jadranka Sloković također je najavila da će se žaliti. “Naravno da ćemo se žaliti. Ovom presudom se ništa nije promijenilo. Da bi bila pravična, mora biti zakonita i pravedna. U velikom dijelu temelji se na nekonfrontiranim dokazima”, kazala je Sloković.

“Jako nas je neugodno iznenadila ovakva visina kazne”, rekla je novinarima.

Komentiraj