Odvjetnica Sloković: Optužnica protiv Žalac nije donijeta danas već će biti 28. ožujka

Jadranka Sloković, odvjetnica Gabrijele Žalac novinarima je nakon ročišta rekla da odluka o optužnici protiv Žalac nije donesena danas, već će biti 28. ožujka. Rekla je i da obrana traži izuzeće poruka iz mobitela Josipe Rimac.

“Tražili smo da se izdvoje kao nezakoniti dokazi sve one poruke koje se nalaze na mobitelu Rimac s obzirom na činjenicu da se do tih dokaza došlo temeljem ranije provedenih dokaza za koje mi tvrdimo da su nezakoniti. Odnosno, da svi nalazi od onih inicijalnih, kada su utvrđene mjere, protiv Rimac, pa do svih kasnijih bili nezakoniti”, rekla je Sloković, javlja RTL.

Podsjetimo, Europsko tužiteljstvo (EPPO) je podignulo optužnicu protiv bivše ministrice EU fondova i regionalnog razvoja Gabrijele Žalac zbog sumnje da je oštetila državni proračun i proračun EU kupnjom softvera po mnogo većoj cijeni od realne. Žalac je uhitio EPPO, koji je nastavio postupak i nakon što je USKOK zaključio da u nabavi softvera nema ničeg spornog.

Među dokazima su se našle i poruke koje je Žalac razmjenjivala s Josipom Rimac, nekadašnjom HDZ-ovom državnom tajnicom. Istražitelji su pronašli poruke u kojima su se dopisivale o softveru u noći s 13. na 14. studenog 2017. godine.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner