Održano 14. Prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe s i bez invaliditeta

Autor:

Hrvatski paraolimpijski savez

Proteklog vikenda u sinjskom Gradskom kinu održano je 14. Prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe s i bez invaliditeta.

Na PH je nastupilo 298 natjecatelja iz 25 hrvatskih klubova koji su se natjecali odvojeno za lijevu i desnu ruku u šest kategorija (osobe s invaliditetom – sjedeće/stojeće,  juniori, žene, početnici, seniori, te Open desna – 8 najboljih iz svih težinskih kategorija).

“Nastupilo je najviše natjecatelja do sada u 14 godina od osnutka Saveza te je ovo bilo kvalitativno sigurno najjače prvenstvo jer su nastupili svi najspremniji sportaši”, istaknuo je potpredsjednik Europskog, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke i član Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Aleksandar Jakovac.

“I ove godine gostoprimstvo Sinjana te vodećih ljudi Grada na čelu s gradonačelnikom Mirom Buljom bilo je na najvišoj razini tako da se vidimo sljedeće godine, sedmi puta zaredom, u gradu u kojem je obaranje ruke postalo tradicija, rame uz rame s alkom”, dodao je Jakovac.

Istaknimo kako je Rino Mašić okrunio briljantnu godinu i trostrukom krunom na prvenstvu Hrvatske na kojem je osim težinske kategorije 105+ kg na lijevu i desnu ruku osvojio i OPEN kategoriju (top 8).

U konkurenciji osoba s invaliditetom Luka Drokan, europski i svjetski prvak u paraobaranju, dominirao je i na ovom prvenstvu osvojivši dva zlata u svojoj kategoriji.

Natjecanje su pratili brojni  gosti među kojima i predstavnici krovnih sportskih organizacija, Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, te Neven Šavora, direktor Ureda nacionalnih saveza pri Hrvatskom olimpijskom odboru, kao i Miro Bulj, gradonačelnik Grada Sinja.

Hrvatski savez za obaranje ruke osnovan je u Zagrebu 2009. godine te je iste godine postao punopravni član europskog i svjetskog Armwrestling saveza. Od 2018. godine isti je punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora, te od 2019. godine punopravni član Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.