Određen istražni zatvor za vozača koji je BMW-om bježao policiji

Sudac istrage prihvatio je u utorak prijedlog Državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor za 30-godišnjaka, koji je 11. veljače svojim BMW-om X5 bježao policiji nakon što je od nepoznatog muškarca preuzeo nešto više od 600 grama marihuane.

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Općinsko državno odvjetništvo objavilo je da je 30-godišnjak 11. veljače oko 18:15 od nepoznatog muškarca radi daljnje preprodaje preuzeo 604 grama marihuane koju je odložio ispod vozačevog sjedišta u svom BMW-u. Nakon što su policajci uočili sumnjivca, uputili su mu svjetlosne i zvučne signale da zaustavi automobil, no on se oglušio i dao u bijeg, pri čemu je na području Novog Zagreba prekršio više prometnih propisa.

Potom se u ulici Trnsko vozilom popeo preko rubnika na nogostup i nastavio se kretati velikom brzinom nogostupom u smjeru ulaza u zgradu škole gdje je prednjim dijelom vozila udario u klupu.

DORH sumnja da je potom izgubio kontrolu nad vozilom i kod ulaza u zgradu osnovne škole prednjim dijelom vozila udario u drvo i zaustavio se nakon čega je napustio vozilo i nastavio bježati pred policijskim službenicima. Osumnjičenik je, navodi DORH, izazvao neposrednu ugrozu fizičkog integriteta i imovine drugih sudionika u prometu, policijskih službenika koji su sudjelovali u potjeri za njim i osoba koje su bile na njegovoj ruti kretanja u bijegu pred policijom.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora, koji je sudac prihvatio.

Komentiraj