Patrik Macek/PIXSELL

Odbor za unutarnju politiku i sigurnost iza zatvorenih vrata

Iza zatvorenih vrata u četvrtak u 12:30 sati počela je posebna sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koju je predsjednik Odbora SDP-ov Ranko Ostojić, inače i bivši ministar unutarnjih poslova, sazvao zbog recentnih događaja vezanih za ugrožavanje javnosti putem SMS-ova i curenja informacija te svih mogućih zloupotreba položaja.

Na dnevnom redu nalazi se samo jedna točka – “Informacija o narušavanju sustava nacionalne sigurnosti konstruiranjem informacija, eventualnom kompromitacijom mjera tajnog prikupljanja podataka i zlouporabama ovlasti”.

Na sjednicu Odbora stigli su ravnatelj policije Nikola Milina i ravnatelj SOA-e Daniel Markić te glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju objavio da je milijan Brkić 2011. godine, tada na poziciji zamjenika ravnatelja policije, odavao informacije policijskih istraga kriminalcima i prostitutkama iz ‘afere elitna prostitucija’. Brkić, koji je član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, nije došao na današnju sjednicu.

Brkić je još 2011. kriminalcima i kurvama odavao informacije o istragama

Komentiraj