Odbojkašice Hrvatske pobijedile Španjolsku i izborile finale Zlatne europske lige

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izborila je finale završnog turnira Zlatne europske lige u bugarskim Rusama pobijedivši Španjolsku s 3-1 (25-12, 10-25, 25-18,25-23).

Španjolsku su hrvatske odbojkašice dobile i 2019. također u polufinalu završnog turnira Zlatne europske lige u Varaždinu.

Kapetanica Samanta Fabris je sa 23 poena bila naša najučinkovitija igračica, a njoj uz bok bile su Matea Ikić sa 13 poena, Laura Miloš sa 11 te Beta Dumančić sa 8 poena od čega 4 ostvarena blokom.

Nakon susreta naš izbornik Daniele Santarelli je rezonirao:

“Ovaj rezultat je jako važan za nas jer smo započeli pripreme tek prije mjesec i pol, a neke su igračice startale tek prije tri tjedna. Zato trebamo još vremena za ispravljanje pogrešaka kako bi igrali pravu odbojku. U finalu Zlatne europske lige možemo svakako igrati bolje. Odigrali smo sjajan prvi set ali i nevjerojatno slab drugi, prepun pogrešaka.

Bio je to inače meč pun nervoze, pogotovo u trećem i četvrtom setu. Na kraju sam jako zadovoljan rezultatom, no u finalu moramo prikazati bolju igru, više uravnoteženu, i probati osvojiti naslov, što bi bilo sjajno za sve nas, igračice i Savez”.

“Zadovoljne smo, ali može bolje”

Kapetanica Samanta Fabris vodila je svoju ekipu do nove pobjede.

“Zadovoljne smo ulaskom u finale, ali smo svjesne da smo mogle pružiti i bolju igru. Dale smo nepotrebno Španjolskoj da se razigra. Pogotovo jer smo prvi set otvorile odlično, ali smo si onda u drugom same stvorile problem”.

Hrvatska će u nedjelju u finalu u 19 sati igrati s boljim iz dvoboja Bugarska – Češka.

Komentiraj