EPA/Rolf Vennenbernd

ODBIO BORBU S IZAZIVAČEM IBF-A Tysonu Furyju oduzeta titula svjetskog prvaka!

Svjetski prvak u u teškoj kategoriji Tyson Fury ostao je bez IBF titule manje od dva tjedna od velike pobjede nad Vladimirom Kličkom. 27-godišnji Britanac morao je prihvatiti borbu sa IBF-ovim izazivačem, Vjačeslavom Glazkovim, ali ju je odbio. Umjesto toga, odlučio se za revanš sa Kličkom.

Fury je Klička svladao na bodove 28. studenog. IBF je za BBC potvrdio kako je oduzeo pojas Furyju. “Naš je izazivač Glazkov, ali Fury je potpisao revanš sa Kličkom”, rekao je predsjednik IBF-a Lindsey Tucker.

Fury je nepotažen u 25 profesionalnih borbi, a ostaju mu naslovi u teškaški kategorijama WBA i WBO. Prvak u kategoriji WBC je Amerikanac Deontay Wilder.

31-godišnji Glazkov slavio je u 21 od 22 profesionalne borbe. U ugovoru prošlomjesečne borbe Klička i Furyja stajala je klazula o revanšu, kojeg je Kličko prihvatio prošlog tjedna.

Fury je završio u centru pozornosti zbog svojih kontroverznih izjava o ženama i pravima homoseksualaca. Borac iz Manchestera rekao je kako je ‘ženi mjesto na leđima’, a progovorio je i protiv homoseksualaca i pobačaja.

Komentiraj