Odbačene optužbe protiv Springsteena zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Tužitelji su odbacili nedavno podignute optužbe protiv Brucea Springsteen zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Kažnjen je s 540 dolara zbog konzumiranja alkohola u zatvorenom prostoru. Boss je uhićen u Nacionalnom rekreacijskom području New Jersey’s Gateway prošlog studenog. Prema dokumentima podnesenim na saveznom sudu, Springsteen je policajcu rekao da je popio dvije žestice u 20 minuta, ali je odbio napraviti alkotest. U izvještaju je pisalo da je Springsteen ‘jako smrdio na alkohol’ kada ga je zaustavila policija, koja je tvrdila da je pjevač imao “staklene oči”. Prema navodima policajca, boca tekile Patron također je pronađena ‘potpuno prazna’.

Kako je izvijestio The New York Times, Springsteen se 24. veljače izjasnio krivim po najmanje ozbiljnoj od tri optužbe koje su mu podignute, a to je konzumiranje alkohola u zatvorenom prostoru. Kažnjen je s 540 američkih dolara. Springsteen je svom odvjetniku Mitchellu Ansellu rekao da je prije vožnje popio ‘dvije male tekile’. Tužitelji su rekli da je njegova razina alkohola u krvi bila 0,02 posto iako je zakonska granica u New Jerseyja 0,08 posto.

Stoga su odbačene naknade za DWI (vožnju pod utjecajem alkohola) i neoprezne vožnje. Ansell je rekao da je Springsteen ‘zadovoljan ishodom današnjeg pojavljivanja pred sudom’. Nakon što su optužbe objavljene ranije ovog mjeseca, tvrtka Jeep je s YouTubea povukla svoj oglas koji je emitiran na Super Bowlu sa Springsteen-om u glavnoj ulozi. “Bilo bi neprimjereno da komentiramo detalje stvari o kojoj smo samo čitali i ne možemo je potkrijepiti”, rekao je glasnogovornik Jeepa za Rolling Stone.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]