Obrtnici traže hitnu reakciju vlade zbog najave zatvaranja kafića

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije u četvrtak je u priopćenju zatražila hitnu reakciju Vlade u donošenju novih mjera pomoći za ugostitelje. Priopćenje medijima poslano je nakon najave zatvaranja kafića.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na medijske napise o potencijalnom zatvaranju ugostiteljskih objekata, kafića i restorana, dužni smo reagirati u ime obrtnika i svih ostalih gospodarstvenika koji su izravno pogođeni ovom odlukom. Potpuno zatvaranje već krhkih poslovanja zahtijeva hitnu reakciju Vlade u vidu financijskog obeštećenja putem dodatnih mjera pomoći.

Pozdravljamo trenutne ekonomske mjere za očuvanje radnih mjesta, ali ističemo da iste u novonastalim okolnostima nisu dostatne za očuvanje poslovnih subjekata.

U trenutnim okolnostima ograničenog rada poslodavci trpe goleme gubitke, a potpunim zatvaranjem poslovno stanje postat će financijski neizdrživo. Gašenje obrta i poslovnih subjekata nije nikome u interesu i stoga je važno hitno reagirati jer bez poslodavaca nema ni radnika.

Zaključno želimo posebno istaknuti da Obrtnička komora SDŽ nije protiv epidemioloških mjera, te da u potpunosti razumijemo trenutnu nezavidnu situaciju u zemlji.

Također ukazujemo i na činjenicu da su upravo ugostitelji uz sve druge obrtnike i gospodarstvenike primijenili niz prilagodbi kako bi ispoštovali sve dosadašnje odluke Nacionalnog stožera.

Upozoravamo i da će neselektivno zatvaranje objekata koji su do sada igrali po pravilima struke dovesti do povećana privatnih okupljanja koja su dokazani izvor zaraze”, poručuju iz komore.

Komentiraj