Objavljena imena članova Povjerenstva koji su od 58 milijuna kuna za razvoj zajednice 53 dali Crkvi

 

Nevladina udruga GONG dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije imena članova povjerenstva koji su 53 od 58 milijuna kuna namijenjenih za razvoj zajednice u posljednje četiri godine dodjelili Crkvi.

Upiti novinara ostali su bez odgovora mjeec dana, a sada je objavljeno kako su u Povjerenstvu bili ljudi tadašnje ministrice Gabrijele Žalac i ministra Marka Pavića.

Članovi tog povjerenstva 2017. godine bili su Katica Mišković i Kristina Bilić, tadašnje pomoćnice ministrice Žalac, te Tina Markuš, tadašnja glavna tajnica istog Ministarstva. I godine poslije Bilić i Mišković su bile u povjerenstvu, a s njima i Tajana Huzek. Treću godinu zaredom, 2019. u Povjerenstvu je bila Mišković, a s njom i Davor Huška, tadašnji pomoćnik Gabrijele Žalac te državni tajnik Velimir Žunac.

Ove godine, kad je nakon smjene Gabrijele Žalac Ministarstvo preuzeo Marko Pavić (HDZ), u povjerenstvu su sjedili državna tajnica Nikolina Klaić, pomoćnica tadašnjeg ministra Pavića, ponovno Katica Mišković te tadašnji glavni savjetnik ministra Pavića Miroslav Smetiško.

Objavljena je i lista projekata koji su subvencionirani novcem poreznih obveznika u sklopu tog programa u periodu od 2017. do 2020. godine.

Komentiraj