OBERSNEL: “Sramota je za građane Rijeke da ih zastupa takva osoba”

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel komentirao je u petak izjave gradske vijećnice HDZ-a Ivone Milinović te poručio kako je zgrožen.

“Mislim da ona svojim izjavama i ponašanjem najviše govori o sebi i o svojem svjetonazoru. Njezine riječi ne treba posebno komentirati, njezine riječi mogle bi se kvalificirati kao govor mržnje i na njih trebaju reagirati za to nadležne institucije. Sramota je za građane Rijeke da ih takva osoba zastupa u gradskom parlamentu i da je predsjednica Odbora za nacionalne manjine”, rekao je Obersnel.

Novi list podsjeća kako je Milinović jedna od najkritičnijih vijećnica gradske politike koju provodi Obersnel, a javnosti je bio zanimljiv i njihov sukob oko obuće koju je nosila gradska vijećnica HDZ-a koja je riječkoga gradonačelnika optužila za seksizam.

Predsjedništvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro je osudilo svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije gradske vijećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji Podcast Velebit. “Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ-om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović”, poručili su.

HDZ-ova vijećnica izjavila da “Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba”, riječki HDZ se ogradio od njezinih izjava

Komentiraj