OBERSNEL: “S nekim novim HDZ-om ne isključujem mogućnost velike koalicije”

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je gostovao na televiziji N1 i komentirao dolazak Zorana Milanovića na Pantovčak.

“Kad čujem izjave generala Domazeta Loše ili Slobodana Prosperova Novaka, sve je to masonska zavjera u kojoj smo režirali da Milanović pobijedi, a mi ovdje razvijamo kriptokomunizam i komunističku zavjeru. Ma dajte, ne budite smiješni.”

Što očekujete od njega kao predsjednika?

“O Zoranu Milanoviću svatko može misliti što želi, on je političar s karizmom i stavom, koji se nekima neće svidjeti, izuzetno inteligentan i izuzetno obrazovan, mislim tu na puno više od formalnog obrazovanja. Čovjek koji razumije politiku i ono što politika u teoriji i u praksi jeste. Mislim da je to dokazao i svojim govorom koji je obuhvatio glavninu problema koji su danas prisutni u Hrvatskoj i ja se nadam da će moja djeca i moji unuci živjeti upravo u takvoj Hrvatskoj o kojoj priča Zoran Milanović. Vjerojatno će trebati nekog vremena da se stvari u Hrvatskoj promijene, ali mislim da je ono što je predsjednik Milanović rekao dobar smjer u kojem se moramo svi zalagati da se Hrvatska dalje razvija.”

Što će se događati s SDP-om u kontekstu Milanovićeva dolaska na Pantovčak?

“Pobjeda Zorana Milanovića na izborima je sigurno veliki poticaj za SDP i činjenica je da je i nakon rezultata parlamentarnih izbora, a pogotovo nakon pobjede Zorana Milanovića rejting SDP-a počeo rasti i to je dobro. Na vodstvu stranke i predsjedniku je da definira program uz koji će građanima pokazati da je SDP stranka koja može ostvariti Hrvatsku o kojoj govori Zoran Milanović.”

Mnogi kažu da ste zagovaratelj velike koalicije. Srdačno ste dočekali Plenkovića i ministre…

“Kao gradonačelnik ja sam srdačno dočekao svakog ministra i predsjednika vlade u proteklih 20 godina, jer to doživljavam poslom. Ne moramo se slagati u svjetonazorima, ali posao je posao. Imam dobre odnose i s Plenkovićem i s većinom ministara iz ove vlade. Ako me pitate za veliku koaliciju, mislim da još nije vrijeme za to, možda jednom u budućnosti, ne treba niti to isključiti. SDP je prošao svoju katarzu, od Saveza komunista preko Stranke demokratskih promjena do Socijaldemokratske partije. HDZ tu katarzu još nije prošao, on je negdje napola, i bit će zanimljivo vidjeti kakvi će biti unutarstranački stranači izbori. U budućnosti, s nekim novim HDZ-om ne isključujem mogućnost. “, rekao je Obersnel.

Komentiraj