HINA/ Miljenko KLEPAC/

OBERSNEL ‘Ovo što se dogodilo u Rijeci očekuje i druge gradove u RH’

Gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel u utorak je gostovao u Dnevniku u 18 na N1 televiziji.

“Ne znam zašto bi to bio početak kraja, ovo je sastavni dio demokracije. Podsjetit ću na Churchillovu izjavu da demokracija nije idealan sustav, ali da boljeg nemamo i to se dogodilo danas u Rijeci. Bili smo prisutni stvaranju jedne neprincipijelne koalicije u kojoj su svi bili protiv SDP-a, no na to smo navikli. Imamo u Gradskom vijeću Most s HDZ-om koji je do jučer tvrdio nikad više s HDZ-om, imamo Živi zid čiji se zastupnici ismijavaju s HDZ-om u Saboru… Svi su našli zajednički interes da se urote protiv koalicije SDP-a i mene kao gradonačelnika. Čelnike tih stranaka sam pobijedio kao gradonačelnik, neke i dva puta”, rekao je Vojko o porazu u gradskom vijeću u Rijeci.

Dodao je i kako ne očekuje tešku kohabitaciju, ovlaštenja gradonačelnika i Gradskog vijeća jer su oni jasno razgraničeni Zakonom o lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

“Ne razmišljam za sada o tome, prvi ozbiljan ispit je proračun na kraju godine, do tad ima puno vremena da vidimo koliko je čvrsta ta koalicija kojoj je jedini cilj biti protiv SDP-a. Nudili smo suradnju na programskoj osnovi, međutim u dva tjedna razgovora nismo dobili slovo na papiru na kojoj bi osnovi to bilo, interes je bio popunjavanje stolaca u Gradskom vijeću. Ovo je prvi put od ’93. da su izabrani odbori Gradskog vijeća gdje nema predstavnika SDP-ove koalicije koja je relativni pobjednik ovih izbora i osvojila je dvostruko više glasova od prve sljedeće liste”, zaključio je gradonačelnik Rijeke.

Komentiraj