HINA / Miljenko KLEPAC

OBERSNEL ‘Ostvario sam najbolji rezultat u četiri najveća grada’

Kandidat koalicije “Rijeka za sve” za riječkoga gradonačelnika Vojko Obersnel (SDP) izrazio je zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa po kojima ima 44,99 posto glasova birača, ističući da je to najbolji ostvaren rezultat nekog kandidata za gradonačelnika u četiri najveća hrvatska grada.

U koaliciji “Rijeka za sve” su SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS.

“To je uvjerljivo vodstvo”, rekao je Obersnel te dodao kako ipak treba pričekati prve rezultate izbornog povjerenstva. “Izgledno je da ću ići u drugi krug, i to s velikom prednošću, dvostruko boljim rezultatom od prvoga sljedećeg protukandidata, tko god on bio”, istaknuo je.

Po izlaznim anketama, drugi najbolji rezultat ostvario je nezavisni kandidat Hrvoje Burić, i to 15,19 posto, a treći je kandidat HDZ-a Kristjan Staničić s 13,55 posto.

Staničić je rekao kako se moraju pričekati rezultati izbornog povjerenstva jer je razlika između dvaju kandidata koji očekuju ulazak u drugi krug s Obersnelom po izlaznim anketama na razini statističke pogreške. Istaknuo je da je optimist u očekivanju rezultata glasovanja.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima HDZ-ove liste za riječko Gradsko vijeće, koja, po izlaznim anketama, osvaja 17,06 posto glasova te je na drugome mjestu nakon koalicije “Rijeka za sve” s 42,91 posto.

I Obersnel i Staničić spomenuli su nogometnu utakmicu između “Rijeke” i “Cibalije” večeras na Rujevici u Rijeci, nakon koje bi “Rijeka”, po očekivanjima, trebala postati prvak Hrvatske prvi put u povijesti. Rekli su kako vjeruju da će “Rijeka” pobijediti te su čestitali klubu i navijačima.

Komentiraj