HINA/ Dario GRZELJ

NOVO UHIĆENJE Modni dizajner iz Rijeke prijetio premijeru preko Facebooka

Policija je u četvrtak uhitila 45-godišnjaka iz Rijeke, s privremenim boravištem na Šipanu, zbog prijetnji premijeru Andreju Plenković putem društvene mreže Facebook, javlja Dubrovački vjesnik. 45-godišnji modni dizajner te autor suvenira od kamena, keramike i drveta zaradio je i dvije kaznene prijave zbog prijetnje.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 15. lipnja 2017., nezadovoljan radom i djelovanjem jednog državnog dužnosnika, sa svog profila jedne društvene mreže uputio poruku prijetećeg sadržaja na profil tog dužnosnika. Ujedno, osnovano se sumnja i da je 12. svibnja 2017., nezadovoljan radom i odlukom povjerenstva područnog ureda jednog zavoda, sedmorici članova tog povjerenstva, sa svoje e-mail adrese uputio elektronsku poruku prijetećeg sadržaja. Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 22. lipnja 2017. odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika”, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

U poruci se, između ostalog, navodi: “Treba likvidirati i tebe i cijelu hrvatsku Vladu. Kad mi dođemo na vlast u Rijeci…”. Dubrovački vjesnik saznaje da je 45-godišnjak odmah priznao da je premijeru pismeno prijetio u pripitom stanju. Mještani govore da je prijetnje uputio jer nije dobio očekivane poticaje iz EU fondova za svoju otočnu galeriju na Elafitima.

Komentiraj