Novo priznanje za hrvatske dizajnere i brend Milla&Milli

Milla&Milli

Brend Milla&Milli nagrađen je prestižnom RedDot nagradom za produkt dizajn. Za dizajn namještaja Milla&Milli zaslužni su hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, koji djeluju pod okriljem studija Thinkobjects.

“Naša Milla&Milli priča pokrenuta je prije dvije godine, a već prilikom prvog predstavljanja javnosti, na zagrebačkoj Ambijenti 2018, serija Offset dobila je nagradu Mobil optimum. Potom smo proizveli seriju Waves, za koju je uslijedila svjetska premijera na sajmu namještaja Imm Cologne u Kölnu, u siječnju ove godine, da bi nas sada ugodno iznenadila vijest o RedDot priznanju. Od početka čvrsto vjerujemo da hrvatska proizvodnja namještaja može biti u samom svjetskom vrhu”, rekli su iz tvrtke Mundus Viridis. Nagradu za produkt dizajn dobila je komoda za pića Waves u kategoriji namještaja za dom i sjedenje.

Priznanje RedDot dodjeljuje Dizajn Centar Nordrhein Westfalen iz Essena u  Njemačkoj. Nagrada je još značajnija, kada se u obzir uzme činjenica da je pobijedila u konkurenciji od čak pet tisuća prijava. Žiri za dodjelu RedDot priznanja sastoji se od četrdeset svjetskih stručnjaka koji pojedinačno pregledavaju svaku prijavu.

Masivno drvo koje se koristi za izradu namještaja ima visoki ekološki FSC® certifikat, a svaki je komad pažljivo biran i ručno premazan posebnim završnim uljnim premazima kako bi drvo sačuvalo karakterističan izgled i kvalitetu.

Komentiraj